{{Message}}

Just nu har vi en extraordinär situation orsakat av coronaviruset och dess spridning till Europa och nu även Sverige, vilket har lett till en hamstringssituation. Samtidigt har vi en situation med oregelbundna eller uteblivna leveranser från flera tillverkare. Detta är en följd av att den Kinesiska produktionen och distributionen har helt eller delvis varit stängd. I takt med att fler länder kan rapportera om fall med Corona-virus ökar den redan höga efterfrågan på en del artiklar. 


 Mediq har leverantörer både i Kina såväl som på andra håll i världen. Men en ökad efterfrågan och minskad tillgång på världsmarknaden medför naturligtvis ett stort underskott. Detta sätter stor press på de övriga tillverkare som producerar så stora mängder de kan i sina produktions-anläggningar, utifrån tillgång på personal och råmaterial. Vi har fått förfrågan från flera regioner i Sverige om extra leveranser, men bristen på produkter gör att vi tyvärr har svårt att leverera större volymer än normalt, även om vi skulle vilja. 


Detta är en så kallad “force majeure-situation” och vi har ingen möjlighet att vare sig förutse omfattning eller när det hela kan vara löst. Vi har daglig kontakt med våra tillverkare och med våra speditörer. Ingen kan i dagsläget ge någon bra prognos på när det kommer att vara tillbaka till ett normalt förhållande. Vi gör vårt yttersta för alla våra kunder i denna utmanande situation för att uppfylla våra åtaganden så långt som möjligt. 


Vi vill uppmana alla kunder som har lagt sin order via vår webbshop att uppdatera sig på aktuell orderstatus genom att logga-in där. Vi vill förtydliga att endast de produkter som visas i vår webbshop är de som är beställningsbara.
 


 MEDIQ SVERIGE AB

Just nu har vi en extraordinär situation orsakat av coronaviruset som har brutit ut i Kina och dess spridning till Europa. Detta har lett till hamstring av viss medicinsk skyddsutrustning här i Europa såväl som i Kina. Samtidigt har vi en situation med oregelbundna eller uteblivna leveranser från tillverkare i Kina orsakat av tillfälliga nedstängningar av hamnar och av vissa geografiska områden kinesiska myndigheter har genomfört för att hejda smittspridningen.Vi gör vårt yttersta för alla våra kunder i denna svåra situation, genom att fördela produkter eller erbjuda ersättningsprodukter för att uppfylla våra avtalsenliga åtaganden så långt som möjligt.

Som en del i att hjärtsäkra Sverige och i slutändan rädda liv på våra samhällsmedborgare har Polisen valt att utrusta varje ny hundbil med en hjärtstartare (DDU100) från oss på Mediq. Vi är naturligtvis väldigt glada för förtroendet. – 


Jag ser hjärtstartarna som en förlängning av hundförarnas förmåga att rädda liv, säger Anders Månsson, vid polisens hundenhet i region Väst

Leveransförändring inom vården i Uppsala, Örebro, Dalarna, Sörmland och Västmanland

Mediq Sverige AB lämnar över mångårigt uppdrag till annan aktör

Från och med 1 oktober förändras uppdraget mellan Mediq Sverige AB och Varuförsörjningen. Förändringen innebär att Mediq lämnar över lagerhållning och distribution för Varuförsörjningens räkning till annan aktör på marknaden. Mediq fortsätter dock sitt samarbete med de fem regionerna genom att leverera bland annat så kallade nutritioner direkt till patient samt sjukvårdsmaterial genom hemdistribution. Varuförsörjningen är en sammanslutning av fem regioner; Uppsala, Örebro, Dalarna, Sörmland och Västmanland genom samma politiska nämnd. Varuförsörjningens uppdrag är upphandling och inköp som förser vården och tandvården med förbrukningsartiklar av engångskaraktär. ”Vi har haft uppdraget i 20 år och det har på många sätt varit en naturlig del av vår verksamhet säger Gun Åberg kundansvarig för Varuförsörjningen på Mediq.

Enligt planen för överlämning, tar Mediq emot den sista ordern på sitt lager i Kungsbacka den 30 september klockan 11.00, därefter packas de sista bilarna med gods på detta uppdrag. Planeringen för överlämningen påbörjades redan i januari 2019 tillsammans med Varuförsörjningen. ”Leveranser till vården är av förklarliga skäl viktiga och vi vill på alla sätt bidra till en bra överlämning” säger Gunilla Rittgård VD Mediq Sverige AB.

MEDIQ SVERIGE AB
Kontaktpersoner på Mediq Sverige AB:


Lage Johansson, Sales Director – 0707-698526
Gun Åberg, Kundansvarig för Varuförsörjningen på Mediq – 0706-316889

Den 14 maj startar Christian Kanstrup sitt uppdrag som Executive Vice President, Nordics and Baltics, hos oss på Mediq.

Christian har arbetat för Novo Nordisk under de senaste 20 åren, senast som Senior Vice President och chef för Biopharm Operations. Han började sin karriär inom finans och expanderade i investerarrelationer och har fortsatte med ett brett spektrum av lednings- och strategiledande roller i Norden, USA, Asien och Schweiz.Christian har en Masters i Economics (cand.polit.) Från Köpenhamns Universitet samt forskarutbildning från IMD. 


Vi hälsar Christian varmt välkommen till vårt företag.

Idag lanserar vi på Mediq Sverige vår nya webshop; webshop.mediq.se.
Designad för att förenkla dina inköp av sjukvårdsartiklar och medicintekniska produkter. Här möter du som kund bland annat en helt ny sökmotor samt en spårningsfunktion för att själv kunna spåra sina sändningar online. Vår webshop har i dagsläget ett totalt utbud på över 10 000 produkter och sortimentet är alltid specialanpassat för varje inloggad kund, baserat på aktuellt avtal.


Vad händer med den gamla shopen?
Vår gamla webshop kommer automatiskt slå över till den nya, vilket innebär att den gamla inte längre går att nå. Om det finns någon som är i behov av att nå vår gamla webshop – kontakta ovan nämnda kontaktpersoner så hjälper vi till. 

Är du redan kund hos oss?
Befintliga kunder som har ett, eller flera kundnummer hos Mediq behöver skapa en ny användare i Mediqs nya webshop. Gå till startsidan på webshop.mediq.se och klicka på Kund hos Mediq – första inloggningen i nya webshopen.

Manual
Manual till vår nya webshop hittar du i shopen under ”Hjälp” i översta menyraden. 


Har du behov av utbildning eller inloggning i vår nya webshop?
Kontakta Carina Ask på carina.ask@mediq.com eller Karin Brattén på karin.bratten@mediq.com så hittar vi tillsammans en tid som passar för utbildning eller hjälper till att skapa upp ett användarkonto för dig.

Vi har idag glädjen att meddela att Mediq har förvärvat bolagen ACC Nordic AS och ACC Nordic AB. ACC är distributörer av klinisk laboratoriediagnostik i Norge respektive Sverige. Produkterna är en utökning av Mediqs nuvarande produktportfölj av laboratordiagnostik till ytterligare två nordiska länder, vilket stärker Mediqs totala marknadsposition i Norden.

ACC Nordic sysselsätter idag sex personer i Sverige och sex personer i Norge. ACC Nordic är specialiserat på försäljning, marknadsföring och service av speciell proteinkemi, hemostas och diagnostiska produkter för kritisk vård i Norge och i Sverige. Förvärvet är en viktig pusselbit i Mediqs strategi att tillhandahålla ett specialiserat produktutbud till sjukhus. Att för att säkerställa att våra kunder kan ge rätt avancerad vård till sina patienter.

Jørgen Kelkjær, EVP Nordics and Baltics: "Kliniska diagnostiklaboratorier är ett viktigt kundsegment för Mediq i Finland och Baltikum. ACC Nordic är ett perfekt bolag för oss och vi ser fram emot att få pan-nordiska fördelar med lokal kompetens till både befintliga och potentiella framtida leverantörer.”

Mediq Sverige AB och Wipak Oy har ingått avtal om att Mediq blir ny exklusiv distributör i Sverige. Avtalet innefattar att Mediq skall marknadsföra, ge support på och distribuera WIPAK Steriking steriliseringsprodukter till den svenska hälso- och sjukvården.

Mediq Sverige AB har från och med 1 september 2016 ensamrätt på att marknadsföra Wipaks produkter i Sverige. ”Vi är stolta över att ha fått detta förtroende från Wipak” säger Mediqs försäljningsdirektör Pasi Hotinen. ”Vi kommer göra allt för att ge bra service och kundsupport kring Wipaks produkter framöver.
Vårt dedikerade team för steriliseringsprodukter och vår duktiga kundservice ser mycket fram emot vårt nya samarbete. Samarbetet med Wipak stärker Mediqs position inom steriliseringsområdet och blir också en viktig del i vår totala sortimentsportfölj”.

Gunilla Rittgård har under april 2016 tillträtt som ny VD för Mediq Sverige. Gunilla har lång erfarenhet av ledande befattningar samt styrelseuppdrag inom såväl den privata som den offentliga sektorn.

Hon har tidigare arbetat som Vd för STS Student Travel Schools AB, Fazer Food Services AB, Coor Service Management Production AB, Gate Gourmet Sweden AB samt som Flygplatschef för Gothenburg Landvetter Airport.

Gunilla är utbildad företagsjurist och civilekonom från Göteborgs universitet och har mångårig erfarenhet från såväl service-, logistik, facility management, kundorienterad verksamhetsutveckling, som industriell produktion.

”Vi är mycket glada över att kunna hälsa Gunilla välkommen till Mediq Sverige AB” säger Jørgen Kelkjaer, EVP för Mediq Nordic & Baltics. Gunilla är en erfaren ledare och har gedigen kunskap av logistik-, service- och kvalitetsarbete. Vi är övertygade om att hon är rätt person att ta Mediq till nästa nivå och säkerställa lönsam tillväxt. Gunilla står för våra värderingar, Caring heart, Customer Drive och Champion spirit, som är grunden till allt vårt arbete”.
Jørgen Kelkjaer, EVP Nordic & Baltics

Vi är idag glada att kunna meddela att Mediq har träffat en överenskommelse som innebär att vi blir exklusiv distributör för Acelity i Norden. Acelity är ett globalt bolag med produkter för avancerad sårvård och regenerering (återuppbyggnad) av vävnad. De erbjuder innovativa lösningar för sårläkning som spänner över hela sårvårdsprocessen, både inom akutvård och vård utanför sjukhus. 

Igår invigdes 5000 kvm nya lagerytor i Kungsbacka som en del av vår framtida satsning. Invigningsbandet klipptes av ordförande i Kungsbackas Kommunstyrelse, Hans Forsberg och invigningen gästades av både interna och externa intressenter. 

Mediq använder cookies

Vi använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.